spacer
spacer
spacer

Kontakt

office@floorball.org.rs
webmaster@floorball.org.rs 

Sezona 2014/2015

Vesti
Raspored 2014/15

Forum

YouTube Video

   WFC 2012 Final highlights
   My Move-Kim Nilsson
   My Move-Martin Ostholm
   Salming Academy
   Floorball tricks
   Top 10 Floorball saves
 
Prvenstvo Srbije - 2013/2014
Najava utakmica i rezultati

 

Prvo kolo prvenstva Srbije za sezonu 2014/2015

 

Padinska Skela nedelja 05.10 od 12h


Utakmica broj I : Partizan - Beograd


                                                                                                Posco Arena nedelja 05.10 od 16h

                                                                                         Utakmica broj II : Crvena Zvezda - Šumadija


                                                                                                     Ekipa Pirata 07 je slobodna 
 

 

 

 


 Rezultati prvog kola za sezonu 2014/2015 

 

 

 

spacer
Tabela 2014/2015
Tabela

. kolo

 

Ut

Pob

P+

P-

Por

Gol razlika

Bod

1

Pirati 07

0

0

0

0

0

0

0

0

2

Crvena zvezda

0

0

0

0

0

0

0

0

3

Partizan

0

0

0

0

0

0

0

0

4

Beograd

0

0

0

0

0

0

0

0

6

Šumadija

0

0

0

0

0

0

0

0

Ut – Odigranih utakmica, Pob – Pobeda, P+ pobeda posle izvođenja penala,
P- - poraz posle izvođenja penala, Por – poraz

spacer

ORLOVI DOPUTOVALI U BRATISLAVU Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 20 April 2008 22:12

Image

Reprezentacija Srbije, posle sprovedenih sedmodnevnih priprema u Beogradu, doputovala je danas u Bratislavu i sa nestrpljenjem očekuje sutrašnji početak šampionata. Podsetimo, reprezentativci su se okupili svega nedelju dana pred početak šampionata. Malo za ozbiljne pripreme, ali s obzirom na finansijske i organizacione uslove – više se nije moglo. Prema mnogim ocenama, tih nedelju dana iskorišÄ‡eno je maksimalno u cilju upoznavanja saigrača, stvaranja timske atmosfere i uigravanja postava i taktičkih varijanti.

U trenutku dok pišem ove redove, na oficijenom web sajtu Svetskog prvenstva u Bratislavi www.wfc2008.sk, sat koji odbrojava vreme do starta šampionata pokazuje da je do prvog meča između Lihtenštajna i Australije ostalo 15 sati i 33 minuta. Nas svakako više zanima drugi podatak, koji govori da je do našeg prvog meča protiv selekcije Slovačke, kojim se zvanično otvara šampionat, ostalo nešto manje od 24 časa.

Za Slovake je to meč kojim počinje njihov pohod ka ostvaranju cilja kojeg su sebi postavili – osvojiti zlato na domaćem terenu. Za naše momke to je mnogo više, meč koji ima istorijski značaj. U pitanju je prvi zvanični međunarodni nastup florbol reprezentacije Srbije. Prvo slovo prve stranice knjige koja tek treba da se piše narednih godina i narednih decenija. Razumljivo je onda što Orlovi u tu utakmicu ulaze sa posebnim emocijama i posebnom motivacijom.

A protivnik na tom «vatrenom krštenju» nije mogao biti teži, bar kada je ova konkurencija u pitanju. Domaćin šampionata - Slovačka. Zemlja koja u ovom trenutku ima 2.500 igrača organizovanih u 65 klubova. Kako taj broj nedostižno izgleda iz ugla zemlje u kojoj se florbol igra tek godinu dana i u kojoj deluju tek tri kluba.

Slovaci su tokom pripremnog perioda odigrali više trening utakmica protiv jakih protivnika.

Prvo su odigrali dvomeč sa Poljskom, selekcijom koja je na prošlom Svetskom prvenstvu Divizije «C» osvojila prvo mesto i i zborila plasmanu Diviziju «B». Poljaci su u prvom susretu bili bolji savladavši domaćina prvenstva sa 6:5, dok je drugi meč završen nerešeno 4:4.

Potom je selekcija Slovačke ostvarila pobedu koja im je dala krila. Savladana je reprezentacija Mađarske sa 10:6. O snazi reprezentacije Mađarske dovoljno govori podatak da su na prošlom šampionatu Divizije «B» osvojili srebrnu medalju.

Neposredno pred početak šampionata Slovaci su igrali i sa selekcijom Kanade, koja će na ovom Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Francuskom, Australijom i Lihtenštajnom. Ekipa iz zemlje javorovog lista savladana je sa 6:4.

Bitno je istaći da svi ovi podaci nisu zaplašili naše reprezentativce. Svi zajedno, na čelu sa selektorom Antićem, ističu da na šampionat nisu došli kao turisti. Boriće se za što bolji rezultat, za svaki gol, za svaku pobedu. Uvažavaju renome reprezentacija kojima će izaći na megdan ali ni u jedan meč, pa tako ni u ovaj, neće ući sa osećajem inferiornosti. Uvek na pobedu – ističu kao svoj glavni moto.

Kažu da su čuda moguća, ali da se ne dešavaju često. Jedno čudo se već dogodilo dvojici od pet momaka koji su se pre godinu dana u sali Prve beogradske gimnazije okupili da rekreativno isprobaju za njih tada nepoznat sport. Ta dvojica su godinu dana kasnije u Bratislavi, gde će sa državnim grbom na grudima slušati himnu svoje zemlje na otvaranju Svetskog prvenstva u tom sportu.

U ponedeljak oko 22 časa saznaćemo da li je došlo vreme za nova čuda. Napred Orlovi!!!

 
 

Termini

UTAKMICE
Nedeljom 16:00-19:00h

Posco Arena slika Custom
Posco Arena

spacer
pw_rightredhatPerlMySqlphpCPanleFantasticoJoomlapw_left
spacer
© 2016 Florbol Savez Srbije
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Alesse